GOOGLAJ i pretraži ovaj blog i web

nedjelja, 20. travnja 2014.

Traženje ljubavi i ljepote kao smisla ljudskog postojanja

" Traženje ljubavi i ljepote kao smisla ljudskog postojanja " je naslov mojega školskog sastava kojega sam napisao kada sam bio 4.razred srednje škole,školske godine 2005/2006....pa pročitajte

Sve u životu ima smisla,ništa,ama baš,ništa nije bez smisla.

Smisao je žarište svega postojećega i nepostojećega, nama običnim,malenim smrtnicima,vidljivog i nevidljivog svijeta.

Sve ima svoj početak i kraj a između toga nekakav tok zbivanja i događanja.

Ljubav kao jedna od temeljnih ljepota ovoga svijeta igra i te kako veliku ulogu u traženju smisla ljudskoga postojanja ,ali i općega smisla , smisla postojanja svega postojnoga.

Da nema ljubavi ne bi bilo ni ovoga svijeta i svega u njemu i oko njega jer Bog kao žarište smisla postojanja , sigurno nije stvarao bez ljubavi ,nego s velikom strašću i ljubavlju . 

Nakon toga stvaranja svijet i sve u njemu i oko njega ne bi ostalo funkcionalno i svrhodosno da nije bilo onih koji su svojim radom , voljom i naravno s velikom ljubavlju i strašću dali sebe za budućnost ovoga svijeta i njegov opstanak.

I na kraju ne bi bilo i NAS SAMIH DA NIJE POSTOJALA LJUBAV NAŠIH RODITELJA I NJIHOVE ŽELJE I VOLJE ZA STVARANJE NOVOGA ŽIVOTA.

Dakle u traženju smisla ljudskoga postojanja moramo se usredotočiti na LJUBAV , kao temeljne i glavne odrednice za uspješan razvoj svijeta ,konkretno pučanstva,ljudskosti i međusobne komunikacije.

Po mome mišljnju SVAKOME TREBA DATI NJEGOVU LJUBAV ,a to znači : da svojoj majci moramo dati majčinsku ljubav,svome ocu, očinsku ljubav,bratu-bratovu ljubav,sestri-sestrinu ljubav,svojoj ženi ili mužu – ženinu ili muževu ljubav , prijatelju – prijateljevu ljubav i na kraju svijetu – svjetsku ljubav u smijeru širenja pravde,razvoja međusobne tolerancije,ma kakvi god tko bio,te širenju ljudskosti,ljudske komunikacije i međusobne solidarnosti.

Teško je živjeti u tome smijeru , ali to je temelj i svrha postojanja svega postojnoga.

Bez poštivanja ovih temeljnjih načela ljudskoga smisla,život nema smisla,jer bez smisla opstati ne može.

Svijet ne može sam u sebi i po sebi funkcionirati , jer ljudi su KLJUČ SVEGA .

Stanovništvo temeljeno na osnovnim načelima života i u zajedništvu daju smisao svijetu.

Sve je u našim rukama,jer čovjek je NAJSVIJESNIJE i NAJMOĆNIJE BIĆE u povijesti ljudskoga stvaranja koji nije samo tu da se time HVALI i PONOSI nego da preuzme i svoje odgovornosti i potrudi se da takvo što i ostane.

Svaki čovjek ima smisao na ovome svijetu ,jer svako od nas u sebi,po sebi i oko sebe može pozitivno zračiti ljubavlju,tamo gdje može,netko ovamo,drugi onamo,no nije to važno ,važno je da se trudi poštovati temeljna načela života.

2 komentara:

 1. Jeste li u bilo kakve financijske teškoće? Trebate li kredit za
  dug konsolidacija, graditeljstvo, nekretnine kredit, refinanciranje, osobne,
  poslovna namjena ili hitne novac? Jeste li poslovni čovjek ili
  Žene koje planiraju proširiti svoju tvrtku, nudimo kredita svih vrsta. ako je zainteresiran kontaktirajte nas danas putem danieljohnhome@gmail.com s informacijama ispod.

  PUNO IME:
  ZEMLJA:
  Iznos kredita je potrebno:
  ZAJAM TRAJANJE:
  MJESEČNI PRIHOD:
  BROJ TELEFONA:
  Hvala.

  G. Daniel

  OdgovoriIzbriši

Ovdje ostavite svoje komentare i sva pitanja,hvala Vam ,autor bloga !

Video zapisi sa YuTuba

Loading...