GOOGLAJ i pretraži ovaj blog i web

nedjelja, 8. siječnja 2012.

SMRT JE UTKANA U ŽIVOT(skolski sastav) iz Ekonomsko - birotehničke škole

SMRT JE UTKANA U ŽIVOT

Istina ! Smrt je dio života i mislim da svaki čovjek mora biti svjestan da će kad-tad doći čas naše smrti, odnosno smrti našega tijela,no međutim ono što je najvrednije i najdragocijenjije je ONO što je u samome čovjeku,a to je duša, ljubav prema bližnjima i samim sebi i sva dobra djela koja je učinio za vrijeme svoga provedenoga materijalnoga života.

Te tri čovjekove osobine imaju čin vječnosti, one ne umiru i po njima će nam biti određen onaj drugi, suprutan od materijalnoga svijeta,a to je duhovni svijet.

Smrt je tužan i bolan trenutak za sve poznanike pokojnoga, ali mislim da u tim teškim i bolnim trenutcima ujedno moramo biti na neki način i radosni jer se je izvršila volja Božija.

Jako je teško u tim trenutcima biti i radostan, ali moramo vjerovati da je smrt samo prelazak u novi,lijepši i savršeniji svijet za sve one koji su ga zaslužili, no međutim ako se ne ćemo pomiriti s tim da nam je netko oduzet s ovoga svijeta radi njegova dobra i lijepšeg života , automatski i osuđujemo i pokojnu osobu da nije ni dostojna da uđe u Božije savršenstvo,mir i lijepotu, a to je RAJ – kojega si jedan običan,mali čovjek poput nas živih, ne može ni zamisliti koliko je savršen i preljep i što se uopće u njemu dešava,kakav se život odvija .....   ?

Zato živimo na ovome darovanome,materijalnome svijetu što jednostavnije i skromnije pštujući sve ljude, gledajući jednoga pojedinca kao i drugog, ne razlikovati nekoga po izgledu i materijalnome stanju nego po onome što posjeduje u samim sebi i želi je podijeliti s tobom , a to je LJUBAV – koja je najvažniji pokretač za sve stvari.

Zamislite da nema ljubavi na ovome svijetu,kakav bi bio svijet ?

Bio bi grozan, a možda za neko vrijeme ne bi više ni postojao, zato se držimo ljubavi ako želimo živjeti.

Broj komentara: 20:

  1. href="https://istanbulolala.biz/">https://istanbulolala.biz/
    HF8JRO

    OdgovoriIzbriši

Ovdje ostavite svoje komentare i sva pitanja,hvala Vam ,autor bloga !